7.11.2011

Ensimmäinen viikko harjoitusta takana

Hei kaikille!
Aloitin viikko sitten pitkäaikaisen haaveeni toteuttamisen TypingMaster-verkkokurssin avulla. Olen usein harmitellut, etten yläastetta käydessäni tajunnut ottaa valinnaisaineekseni silloista konekirjoitusta. Millainen hyöty siitä olisikaan jatkossa ollut (terveiset siskolleni!). Aloittaessani pari vuotta sitten päätoimisen opiskelun kotiäitivuosieni jälkeen, alkoi haaveestani tulla lähes päähänpinttymä. Olisi mahtavaa osata kirjoittaa nopeasti ja virheettömästi näppäimistöä tuijottamatta.
Olen oppinut vuosien varrella oman tavan kirjoittaa, mutta ilman näppäimistön katsomista kirjoittaminen ei suju. Yritänkin nyt kurssin alusta asti välttää täysin näppäimistön katsomista ja opetella uuden tyylin orjallisesti oikein. Pyrin harjoittelemaan päivittäin. Kurssi on edennyt todella kivuttomasti. Sormet oppivat nopeasti ja ovat jo tässä vaiheessa yllättäneet minut nopeudellaan. Sanaharjoitukset ovat mukavia, mutta pelit eivät ole minun juttuni. Karkailevat kuplat ja putoavat palikat hermostuttavat niin paljon, että virhelyöntien määrä on valtava. Onneksi peli loppuu tällä tavalla nopeasti:)
Alku siis vaikuttaa oikein lupaavalta. Hyvä tästä tulee!

1 kommentti:

 1. Hei!

  Kiva kuulla, että olet päässyt mukavasti alkuun. Oppimisen kannalta suosittelemme tosiaankin jokapäiväisiä harjoitteluhetkiä, vaikka lyhyitäkin. Koko oppituntia ei tarvitse kerralla käydä läpi vaan voit tehdä nekin parissa osassa, jos siltä tuntuu.

  Kun nyt harjoitteluvaiheessa kirjoitat tietsikalla, niin palaaminen "omaan tapaasi" on helppoa ja ihan luonnollistakin silloin, kun et harjoittele TypingMasterilla.

  Kannattaa kokeilla kirjoittaa lyhyitäkin hetkiä niin, että pidät sormet kotirivillä ja keskityt käyttämään kaikkia kahdeksaa sormea vaikka vielä katsomalla näppikseen. Näin opettelet pikkuhiljaa eroon nykytekniikastasi, kotirivillä pysymisestä tulee tapa ja kädet alkavat pysyä levollisemmin paikallaan.

  Intoa opiskeluun!

  VastaaPoista