15.11.2011

Hei taas!

Olen nyt suorittanut kuusi oppituntia. Sormet löytävät jo hyvin perusrivin sekä muut tähän mennessä opitut kirjaimet. Isojen alkukirjainten tekeminen tuntui aluksi vaikealta, mutta yllättävän nopeasti pikkusormet oppivat tehtävänsä vaihtonäppäimillä.
Pilkku onnistui ensimmäisestä harjoituksesta alkaen luontevasti, mutta pisteen tekeminen on vaikeampaa. Nimettömän sormen liikuttaminen alariville tuntuu jotenkin kummalliselta.
Olen muuten tehnyt harjoituksia sekä läppärillä että "tavallisella" näppäimistöllä. Suurta eroa näiden välillä en ole huomannut. Läppärin näppäimistö on tosin sen verran herkempi, että tahattomia tuplalyöntejä saattaa tulla helpommin.
Tästä jatketaan kirjaimiin O ja H. Ensi kerralla voin kirjoittaa koko tekstin kymmenellä sormella!

1 kommentti:

 1. Moi Tiina!

  Pikkurillien ja nimettömien käyttö sujuvasti on kyllä varmasti se haastavin kohta kymmensormijärjestelmän opettelussa :-) Tsemppiä!

  Oletko kokeillut istuma-asennon muuttamista, jos ala- tai yläriville on hankala ylettyä? Jos istut kovin lähellä näppistä tai tuolisi on säädetty liian matalaksi, voi alarivin kirjaimia olla vaikea kirjoittaa.

  Syysterkuin,
  Anniina

  VastaaPoista