12.1.2012

Hei!

Reilu kuukausi on nyt kulunut edellisestä päivityksestäni. Kirjoittamista kymmensormijärjestelmällä olen toki harjoitellut edelleen:)

Kävin läpi Nopeuden kehittäminen-kurssin, ja olen myös kokeillut muutaman minuutin mittaisia kirjoituskokeita. Kirjoittaminen on mielestäni edelleen hidasta, mutta ilokseni havahdun välillä siihen, että sormeni ovat kirjoittaneet tekstiä kuin itsestään. Etenkin etu- ja keskisormet ovat oppineet omat kirjaimensa hyvin!

Loppuvuodesta kirjoittamisessani oli parin viikon tauko, mutta huomasin sen tehneen siinä vaiheessa pääosin vain hyvää. Asetuttuani arjen koitettua koneen ääreen sormeni hakeutuivat itsestään oikeille paikoilleen ja tekstin tuottaminen oli helppoa. Alarivin vähemmän käytettyjen kirjainten (z, x, c) liikeradat kävin kuitenkin kertaamassa peruskurssilla.

Olen suorittanut nyt myös Numerorivi-kurssin, ja koin senkin hyödylliseksi. Ainoastaan pikkusormien numerot (1 ja 0) tuntuvat hankalilta tehdä. Olenkin alkanut miettiä, ovatko pikkusormiraukkani normaalia lyhyemmät...

11-vuotias tyttäreni on muuten innostunut rinnallani tästä ohjelmasta. Hän on käynyt läpi Junior (BETA)-peruskurssia, ja haluaa myös oppia kirjoittamaan kymmensormijärjestelmällä!

1 kommentti:

  1. Moi Tiina,

    Kiitos päivityksestä - kiva kuulla, että kirjoittaminen alkaa tuntua luontevalta.

    Olisi mahtavaa, jos jaksaisit kertoa täällä tyttäresi tuntemuksista ja edistymisestä junnukurssin kanssa. Upeaa, että into oppimiseen on lähtenyt hänestä itsestään!

    - Anniina

    VastaaPoista