1.2.2012

Terveisiä Educa-messuiltaTypingMaster oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana opettajien Educa-messuilla. Kiitos kaikille osastollamme käyneille!

Pääsimme juttelemaan todella monien opettajien kanssa ja oli ilo kuulla, että suurin osa osastomme vierailijoista piti kymmensormijärjestelmää koululaisten perustaitona, jota pitäisi opettaa jo alakoulussa.

Kysyimme myös opettajien mielipidettä siitä, kumpi termi olisi parempi: kymmensormijärjestelmä vai näppäilytaito. Vastaukset jakautuivat aika tarkkaan puoliksi, jatkammekin siis TypingMasterissa molempien käyttöä vapaasti tilanteen mukaan. Vanhan kunnon 'konekirjoitus' sai muuten kaksi ääntä ja muina ehdotuksina annettiin mm. näppistaito, näppäily, näpyttely ja ATK-kirjoitus.


SM-kisat harjoittelumotivaattorina

Mainostimme Educassa myös maaliskuussa pidettäviä Näppäilytaidon SM-kilpailuja, jonka pääjärjestäjänä on toiminut jo vuosikymmenten ajan Taloustiedon Opettajat ry (TTOP). Kisaan voi osallistua 19.-31.3.2012 välisenä aikana.

Tänä vuonna tämä kirjoitusnopeuskoe tehdään netissä TypingMasterin ohjelmalla ja osallistuminen on merkittävästi vaivattomampaa. Kilpailussa on omat sarjat ala- ja yläkouluille ja kolme parasta molemmissa sarjoissa palkitaan.

”Kilpailu motivoi oppilaita harjoittelemaan näppäilytekniikkaa. Osallistujamäärä liikkuu vuosittain sadoissa oppilaissa, mutta uskomme Typing Masterin edistyneen tekniikan lisäävän kiinnostusta paitsi kilpailua myös näppäilytaidon opiskelua kohtaan”, TTOP ry:n puheenjohtajana 2000-2011 toiminut Lea Kaakkurivaara sanoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti