21.11.2012

Ajankohtaista maailmalta sekä TypingMasterilta

Rapakon takaa on kuulunut uutisia näppäilytaidon tärkeydestä: USA:ssa kehitellään kouluihin standardia kirjoitetun tekstin tuottamisesta käsinkirjoituksena sekä näppäimistöllä .
Standardissa on päädytty realistisesti siihen, että molempia taitoja (kynä ja näppis) tarvitaan tulevaisuudessakin 2100. vuosisadalla. Yleistyvät tabletit on huomioitu erityismaininnalla, myös niissä QWERTY on tärkeä taito, tämän lisäksi esiteltiin uudenlainen termi "kaksikätisyys":
Children access all types of technology at home—even before they attend school—and schools can provide the developmentally appropriate instruction to bolster their fluency and efficiency in using keyboard-input devices to make them truly “bilingual by hand” (Berninger, 2012).
Dokumentissa viitataan useisiin mielenkiintoisiin tutkimustuloksiin näppäilytaidosta. Tiesitkö, että näppäilytaidon opetus korreloi oppilaiden tuottaman tekstin laatua? Kummallista on, että näppäilytaidon omaavat kirjoittavat joidenkin tutkimusten mukaan tavallisella kynälläkin muita oppilaita nopeammin.

Koska Suomessa valmistaudutaan lähi vuosina sähköisiin YO-kirjoituksiin, on tärkeää huomioida, että näppäilytaitoa pitää alkaa opettamaan kouluissa jo useita vuosia aiemmin, jotta kokelaat ovat kirjoituksissa tasa-arvoisessa asemassa.  Muutenhan edistykselliset tietokoneen käyttäjät saavat etumatkaa, kun he osaavat näppäillä jopa 3-5 kertaa muita nopeammin.


Muutamat lehdet ovat 23.11.2012 kertoneet, että näppäilytaito olisi palaamassa perusopetukseen, tämä on hieno uutinen! Näppäilytaito ansaitsee arvostusta ja huomiota!


Päivittymisen tuska ja autuus

Oletko ikinä ostanut jotakin teknistä vimpainta (tai peräti autoa) ja harmitellut, kun jo kuukauden päästä kaupasta onkin saatavilla uudempi vuosimalli. Ohjelmistoissahan puhutaan versioista, joskus muistan kuvankäsittelyohjelmiston ostamisen jälkeen itsekin harmitelleeni, kun seuraava päivitys tuli niin pian uunista ulos ja taas jäin kehityksestä jälkeen/vanhaan tiedostoformaattiin.

Me TypingMasterissa olemme ratkaisseet päivitysten harmituksen siten, että tarjoamme päivitykset näppäilytaidon kurssiimme ilmaiseksi. Toki kyseessä on SaaS-palveluille aivan normaali käytäntö (Software as a Service), eli SaaS-asiakkaidemme ei tarvitse huolehtia päivittämisestä tai murehtia onko ohjelmistosta käytössä uusin versio.  Itse asiassa juuri tänään 21.11.2012 on asennettu uusi TypingMaster Online 2012 päivitys kaikille kouluasiakkaillemme. Huomisesta alkaen voidaan siis ympäri Suomen kouluja hyödyntää uusia toimintoja sekä samalla maistella esimakua keväällä tulossa olevista laajemmista uudistuksista.

Keväällä on nimittäin valmistumassa erittäin tärkeä "5. sukupolven" TypingMaster-päivitys. Yrityksemme on 1990-luvulta lähtien toteuttanut aika ajoin ohjelmistomme uudelleen käyttöjärjestelmien / aikakausien muuttuessa. Ensimmäinen "Kymppisormi" toimi merkkipohjaisena DOS-ympäristössä, tämän jälkeen Windowsin yleistyttyä saapuivat graafiset TypingMaster-versiot, ensin 16-bittinen Windows 3 versio ja sittemmin 32-bittinen versio mm. Windows 95:lle. Myöhemmin valmistui netissä toimiva Java-versio, jota voidaan käyttää Windowsin lisäksi myös Linux ja Mac-laitteissa.

Nyt TypingMasterissa on käynnissä meitä innostava 5. sukupolven kehitystyö: ohjelmiston opiskeluosio tehdään taas kerran kokonaan uudelleen ajankohtaista teknologiaa ja uusinta tietoa hyödyntäen. Otamme erityisesti huomioon, että ympäri maailmaa yhä nuoremmat koululaiset opiskelevat näppäilytaitoa sekä kotoa että koulusta käsin.
Java-teknologia vaihtuu toiseen, entistä kevyempään teknologiaan, koska Java on vähitellen tulossa tiensä päähän käyttöliittymissä mm. tietoturvan vuoksi. Java ei myöskään enää nykyään ole aina vakiona kaikissa uusissa Maceissa tai www-selaimissa, mikä on aiheuttanut välillä turhaa plugin-asentelua käyttäjillemme.

Tutustu uuteen 2012 versioon tästä:
http://www.typingmaster.com/fi/koulut/index.asp

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti