20.6.2013

Voisiko opettaja opetella kymmensormijärjestelmän yhdessä oppilaidensa kanssa?


TIVI-perustaitoja voi opetalla myös ilman tietokonetta tai pienellä budjetilla.
Katso ylläolevalta videolta, miten Kontiolahdella valmistaudutaan sähköisiin yo-kirjoituksiin.

Mielestäni keskeisin kommentti videolla rehtori Anssi Raumalta on toisaalta yo-kirjoituksiin valmistautuminen, mutta toisaalta myös opettajien mahdollisuus oppia uusi taito myös itse:
"Opettaja voi opiskella yhtä aikaa oppilaiden kanssa tätä erittäin keskeistä ja tärkeää kansalaistaitoa"

Voisiko uuden taidon opiskelu yhdessä oppilaiden kanssa olla myös kaikkia kannustavaa? Opettajalla on toki lapsia suurempi pois-oppiminen vanhasta kirjoitustekniikasta, joten oppilaat ovat siis opettajaan nähden hieman etulyöntiasemassa. Yhdessä harjoittelemalla opettaja voisi iloita oppilaiden kanssa taitojen kehittymisestä.

On varmasti monia muitakin TIVI-taitoja, joita opettaja voi opiskella yhdessä oppilaidensa kanssa. On kuitenkin hyvä huomata, että opettajan ei tarvitse ennalta osata kymmensormijärjestelmää opettaessaan sitä lapsille, vaan oppiminen voi tapahtua aidosti yhdessä.

Uusi verkkokurssi tulossa syksyllä


Syksyllä 2013 TypingMaster-verkkokurssista julkaistaan uusi, entistä motivoivampi päivitys. Uuden opiskeluliittymän avulla opiskelu on pelinomaista sekä palkitsevaa, opettaja voi tuttuun tapaan seurata oppilaiden taitojen kehitystä raporteista. Visuaalinen maailma tekee opiskelusta kiinnostavaa yhä nuoremmille alakoululaisille, uusi kurssi soveltuukin kaiken ikäisille lapsille ja myös aikuisille.
Näppäilytaidon opiskelua

Motivoivaa palautetta
Monipuolisia harjoituksia, jotka vaikeutuvat sopivasti vuorelle kiivettäessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti