20.8.2013

Tekstaus ja tietokone jyräävät käsialan

Uusin opettaja-lehti käsitteli kirjoittamisen tulevaisuutta artikkelissa
Tekstaus ja tietokone jyräävät käsialan.

"Lähivuosina käsin kirjoittamisen opetus koulussa on tekstauksen opetusta, ennustaa opetusneuvos Pirjo Sinko. Lisäksi opetellaan kirjoittamaan näppäimistöllä. Opetushallituksessa työskentelevä opetusneuvos Sinko johtaa opetussuunnitelmaryhmää, joka koostuu opettajista, opettajankouluttajista ja tutkijoista. Huhtikuussa 2014 ryhmä ehdottaa, mitä peruskoulun äidinkielen ja kirjallisuuden opetus sisältäisivät seuraavat kymmenkunta vuotta. Ehdotus laitetaan avoimesti kommentoitavaksi Opetushallituksen verkkosivuille.

Opetussisältöihin otetaan ehkä myös kymmensormijärjestelmän opettaminen.

–  Kun tietotekninen kirjoittaminen yhä vahvistuu, on mietittävä, miten sujuva näppäintekniikka opetetaan koko ikäluokalle, Sinko sanoo."
Lue koko artikkeli opettaja-lehdestä tästä.


Lukiolainen, vieläkö teroitat lyijykyniä?

Mäntsälässä vihkot ja kynät jäävät tänä syksynä lukiolaisille jakamatta, kertoi Mäntsälän uutiset (15.8.). Jo lukion 1. luokalla kaikille oppilaille tulee käyttöön omat läppärit, jolloin muistiinpanojen teko on entistäkin tehokkaampaa. Tämä uudistus tukee samalla myös ylioppilaskirjoitusten uudistusta, näppäillen on hyvä luontevasti valmistautua sähköisiin yo-kirjoituksiin.
Tänä syksynä aloittavat lukiolaiset pääsevätkin ensimmäisten joukossa osittain osallistumaan sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin.

Uusia ratkaisuja kouluille tarjolla

Näppäimistö ja kymmensormijärjestelmä tulevat parhaiten tutuksi lyhyen verkkokurssin avulla.


TypingMaster Oy on juuri saanut syyslukukaudeksi 2013 uunista ulos täysin uusitun TypingMaster Online-verkkokurssin. Yrityksen 20-vuotisen historian perspektiivistä tämä uusi tuoteversio on yksi mullistavimmista. Uutta päivitystä on kehitetty poikkeuksellisen pitkään, töitä on paiskonut neljä henkilöä vuoden ajan. Varsinaisen ohjelmointityön lisäksi aikaa on käytetty käsikirjoitukseen, pedagogisiin menetelmiin sekä uudenlaiseen visuaalisuuteen. Uusi kurssi on julkaistu 19.8.2013 yhtä aikaa sekä Suomessa että USA:ssa ja se on välittömästi Online-asiakkaidemme käytettävissä.

Toimitusjohtaja Petteri Väliaho kommentoi tehtyä urakkaa näin: "Uuden kurssin ansiosta kymmensormijärjestelmän oppiminen on nyt todella mukaansa tempaavaa ja motivoivaa. Oppiminen on nyt pelinomainen seikkailu, tapahtumapaikkana on trooppinen saari, jossa edetään haasteesta toiseen."


Käy ihmeessä kokeilemassa, miltä uusittu verkkokurssi "saaressa" näyttää. Pääset suoraan opiskelunäkymään klikkaamalla tästä. Opiskelu vaatii selaimesta Flash-tuen.


Uusittu opiskelunäkymäMikäli tahdot kokeilla opettajan työkaluja, klikkaa tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti