30.10.2017

Tervetuloa NäppisTaiturin Seikkailut!Missiomme on saada lapset rakastamaan näppäilyä ja matkamme on vienyt meidät oikeisiin luokkahuoneisiin. Olemme päässeet katsomaan miten näppäilytaitoja opetetaan käytännössä, ja miten oppilaat suhtautuvat opiskeluun.

Opiskelutilanteessa huomasimme heti, että lasten pienet sormet, vielä kehittyvät motoriset taidot ja kapea näkökenttä vaikeuttavat useamman sormen käyttöä kirjoittaessa näppäimistöllä. Silloin oivalsimme, että näppäily on paljon helpompi aloittaa yhden sormen harjoituksilla.

Huomasimme myös, että lapset näkevät näppäimistön täysin eri tavalla kuin aikuiset. Lapsille näppäimistö on vain kirjaimia ja merkkejä kummallisessa järjestyksessä ilman mitään logiikkaa. Me keksimme uniikin visuaalisen tavan jakaa näppäimistö yhdeksään värikoodattuun ryhmään. Monessa pelissämme näppäimistö toimii myös pelilautana. Tämä auttaa lapsia näkemään näppäimistön enemmänkin karttana, ja auttaa heitä muistamaan helpommin kirjainten sijainnin.

Lisäksi huomasimme, että aina kun lapset pääsivät harjoittelemaan näppäilyä pelin avulla, heidän opiskelumotivaationsa oli huipussaan. Jopa vieressä istuvat lapset olivat kiinnostuneita siitä, mitä toisen koneella tapahtuu. Tämä oli meille selvä merkki - lähdetään kehittelemään pelejä, jotka motivoivat oppilaita ja joiden avulla oppiminen tapahtuu kuin huomaamatta.

Veimme luokkahuoneissa saadut inspiroivat ideat pelinkehitystiimillemme. Ideoista tuli NäppisTaiturin Seikkailut, jotka ovat olleet pelattavissa myös NäppisTaiturin Labrassa sekä Alkuopetuksen nurkassa. Nyt kaikki kuusi peliä ovat myös NäppisTaiturin kurssivalikossa ennen Nyt Näppis Tutuksi! -kurssia.

Pelien myötä oppilaat löytävät tiensä sujuvasti näppäimistöllä ja kynnys Nyt Näppis Tutuksi! -kurssin opiskeluun on matalampi. Oppilaan on myös helpompi ottaa loputkin sormet mukaan opiskeluun, kun näppäimet löytyvät vaivattomasti. NäppisTaiturin Seikkailut toimivat toistaiseksi Beta-tilassa, eivätkä näin ollen tallenna tuloksia. Pelit voi piilottaa oppilailta kuten muutkin pelit, joko ryhmäkohtaisesti tai yleisistä asetuksista.


Olemme innoissamme saadessamme pelit mukaan NäppisTaiturin kurssivalikkoon! Tämä on jälleen uusi harppaus ohjelman kehityksessä ja otamme tietenkin edelleen ilolla vastaan uusia kehitysehdotuksia, sillä eihän ohjelman kehitys tähän pysähdy. :)

4 kommenttia:

 1. Hei anteeksi, voisitko vastata aikaisempaan kommenttiini jonka laitoin blogipäivitykseen vuodelta 2016 joulukuuhun :) kommenttini koskee sammakkolampi peliä ja sen kadonneita tasoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! En nähnyt joulukuun postauksessa kommenttiasi, mutta Sammakkolampi-pelissä on tällä hetkellä vain kuusi tasoa. Nuo "tyhjät paikat" odottavat uusia tasoja, joita lisätään pikkuhiljaa kun niitä saadaan valmiiksi. :)

   Poista
 2. Hei! Huomasin tässä äskettäin saman häiriön uudessa ankkapulma pelissä, onko todella niin ettei tasoja ole enempää kuin 16? Enkä myöskään saa lukittuja tasoja auki... Milloin tämä korjataan? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ankkapulma-peli on vielä hiukan kehitysvaiheessa, ja tarkoitus on lisätä uusia pelejä lukkojen taakse. Tällä hetkellä niitä ei vielä ole, ja pelattavia tasoja on 11. Lisäämme Ankkapulmaankin uusia tasoja pikkuhiljaa. :)

   Poista