14.8.2018

NäppisTaituriin uusia ominaisuuksia päivityksen myötä

EU:n uusi tietosuoja-asetus (GDPR) vaati kehitystiimiltämme hiukan enemmän työtä kuin ennakoimme, ja samalla päätimme hioa NäppisTaiturin jo entisestään mainioita työkaluja vielä paremmiksi. Päivitys julkaistiin heinäkuun alussa koulujen lomaillessa, ja aktiivisimmat käyttäjät ovatkin varmasti jo huomanneet käyttäjähallinnan muuttuneen radikaalisti edellisestä kirjautumiskerrasta. Toivottavasti pintaremontti miellyttää teitä!

Käyttäjähallinnan ulkoasun muutos ei ole ainut päivitys, sillä päivitimme etenkin ryhmien asetuksia ja näkymiä vastaamaan entistä paremmin GDPR:n vaatimuksia ja niistä enemmän alla.
 

Ei enää julkisia ryhmiä
Oppilaat saattoivat aiemmin olla julkisissa ryhmissä, jolloin kuka tahansa opettaja pystyi näkemään ryhmässä olevien oppilaiden tulokset. Päivityksen myötä julkisia ryhmiä ei voi enää luoda, eli jokaisen ryhmän täytyy olla ainakin yhden opettajan hallinnassa. Tilillä voi päivityksen jälkeen olla ryhmiä, joilla ei ole omistajaa. Opettajat eivät näe näissä ryhmissä olevia käyttäjiä, mutta voivat merkata itsensä omistajaksi ryhmän asetuksista. Opettajat eivät myöskään näe ryhmättömiä käyttäjiä, eli oppilaita, jotka ovat aikaisemmin olleet yleisessä ryhmässä. Ylläpitäjällä on edelleen samat oikeudet kuin aina ennenkin.
 

Ryhmien jako muiden opettajien kesken
Opettaja voi jakaa oman ryhmänsä 1-3 muun opettajan kanssa. Tämän asetuksen myötä tilin ylläpitäjiä ei tarvitse olla useita, mikä puolestaan parantaa tietoturvaa. Opettajilla, joiden kanssa omistaja on jakanut ryhmänsä, on muuten samat oikeudet kuin omistajalla, paitsi he eivät voi poistaa ryhmää tai kyseiselle ryhmälle tehtyjä kirjoituskokeita.
 

Ryhmäkoodi
Käyttäjille ei enää automaattisesti näy ryhmän valintaa omissa asetuksissa (tämän voi ylläpitäjä toki vaihtaa tilin yleisistä asetuksista). Opettaja voi luoda oman ryhmänsä asetuksissa erityisen ryhmäkoodin ja antaa sen oppilaille, jotka eivät ole vielä missään ryhmässä tai he ovat väärässä ryhmässä. Ryhmäkoodin ollessa käytössä oppilas klikkaa Omat tiedot -sivulla "Vaihda ryhmää" ja antaa opettajalta saamansa koodin. Koodin annettuaan oppilas siirtyy automaattisesti oikeaan ryhmään.
 

NäppisTaiturin Seikkailujen tuloksien tallennus
Kauan odotettu tuloksien tallennus on nyt toteutettu ja pelit tallentavat raporttiin tiedon suoritettu/kesken, käytetty aika, päivämäärä ja aika sekä kuinka monta kertaa harjoitus on tehty. Kirjainrekat-peli ei toistaiseksi tallenna tuloksia.

Näiden lisäksi teimme paljon pieniä ja huomaamattomia muutoksia, joiden avulla NäppisTaiturin käyttö on entistä mukavampaa ja tietoturvallisempaa. Näistä erityisesti mainittakoon tilin ylläpitäjän uudet siivoustyökalut, joilla voi helposti ja vaivattomasti arkistoida tai poistaa käyttäjiä. Mikäli päivityksestä herää kysymyksiä, asiakaspalvelumme auttaa mielellään sähköpostitse tai puhelimitse (09-8240 8350). Toivotamme menestyksekästä lukuvuotta 2018-2019!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti